Szemantikus E-DOSSZIÉ K+F projekt (2010-2012.)

A MAKETT k+f innovációs projekt az "Új Magyarország Fejlesztési Terv Gazdaságfejlesztési Operatív Program Vállalati innováció támogatása" c. pályázati konstrukcióban az Európai Unió támogatásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásában valósult meg.

Új Széchenyi terv logó

A Szemantikus E-DOSSZIÉ projekt az Új Magyarország Fejlesztési Terv, illetve ennek folytatása, az Új Széchenyi Terv Gazdaságfejlesztési Operatív Program "Vállalati innováció támogatása" c. pályázati konstrukcióban az Európai Unió támogatásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásában valósul meg.

A Szemantikus E-DOSSZIÉ projekt célja olyan elektronikus dossziékat és dokumentumokat kezelő technológia és termék kialakítása, amely az elektronikus dokumentumtárolás szokásosan elvárt szolgáltatásain túl további speciális funkciókkal szolgálja ki a vállalatoknál, intézményeknél már működő ügykezelő rendszereket.

A tervezett rendszer az elektronikus dossziék, dokumentumok kezelése mellett metainformációk feltárására és metaadatok tárolására is képes. A metainformációk - a szemantikus web alapötletével analóg módon - a dossziékat és dokumentumokat jelentéssel ruházzák fel. A metainformációk tervezett szemantikai alapú tárolása és kezelése teszi lehetővé a dossziék és dokumentumok intelligens szervezését. A dokumentumok tématerületéhez kapcsolódó ontológiák alkalmazásával - jelentősen túllépve a csupán szövegegyezésen alapuló keresések, elemzések eredményein - a dossziék és dokumentumok szemantikus rendezése válik lehetővé.

A dosszié- és dokumentumkezelés szemantikus támogatása egyedülálló előrelépést jelent

  • az információkeresésben,
  • az adat- és tartalomelemzésben,
  • az informatikai rendszerek együttműködésében,
  • a felhasználó és az informatikai rendszerek közötti kapcsolat minőségének javításában.
E-dosszié termék

A METAINFORMÁCIÓK SZEMANTIKUS KEZELÉSE K+F TOVÁBBFEJLESZTÉS ALATT!

A kedvezményezett:
Scriptum Informatika Zrt.
6771 Szeged, Mályva u. 34.
tel.: (62) 406 133
fax: (62) 405 722
E-mail:scriptum@scriptum.hu
www.scriptum.hu
Közreműködő szervezet:
MAG - Magyar Gazdaságfejlesztési Központ Zrt.
1139 Budapest, Váci út 83.
tel.: (40) 200 617
E-mail:info@magzrt.hu
www.magzrt.hu