GIB szótárak

 • Szótártermékeink kifejezetten azoknak az igényes felhasználóknak készülnek, akik számára az online alternatívák nem használhatóak hatékonyan:
  • haladó nyelvtanulóknak,
  • szakfordítóknak, lektoroknak,
  • azoknak, akiknek munkájuk során idegen nyelven kell kommunikálniuk akár szóban, akár írásban, és hiteles forrásra van szükségük munkájukhoz.
 • A GIB szótárakat gyakorlott és képzett szótárszerkesztők ellenőrzött források alapján állították össze. Ha Önnek munkájához van szüksége szótárra, akár veszíthet is azzal, hogy egy fontos helyzetben vagy dokumentumban nem megfelelő nyelvezetet használ…
 • Szótáraink minőségét "visszatérő" vásárlóink is igazolják.

Szótáraink

Név Leírás
Angol-magyar műszaki és tudományos nagyszótár Keresés mindkét nyelv alapján, 312 ezer angol szakkifejezés 343 ezer magyar jelentés, 251 szakterület (négyszintű hierarchikus felosztásban).
Angol-magyar gazdasági nagyszótár Keresés mindkét nyelv alapján, több, mint 94 ezer angol szakkifejezés, 94 ezer magyar jelentés, 41 szakterület (háromszintű hierarchikus felosztásban).
Scriptum: Angol-magyar informatikai szótár Keresés mindkét nyelv alapján, 50 ezer angol kifejezés és ezek magyar jelentése, 263 szakterületbe sorolva.
Orosz-magyar nagyszótár Keresés mindkét nyelv alapján, 295 ezer orosz szó és kifejezés, 345 ezer magyar jelentés.
Hadtudományi lexikon 4800 címszó, 600 kép és ábra, a címszavak angol, német, francia, olasz, orosz megfelelőivel.

GIB kezelőprogram letöltés

Microsoft Windows 8 és 8.1
Microsoft Windows 7
Microsoft Windows Vista
Microsoft Windows XP
Wine (Linux)

32 és 64 bites Windows rendszerre egyaránt.
Verzió: GIB 3.3
Letöltés

Telepítés menete:

 • Indítsuk el a GIB33_SFX.EXE alkalmazást, és bontsuk ki a tartalmát egy személyes mappába, pl. a felhasználó saját Letöltések mappájába. Ekkor a mappában létrejön egy GIB33 nevű új mappa.
 • Indítsuk el a fenti GIB33 mappa INSTALL nevű mappájában található INSTALL.EXE alkalmazást. A Windows Vista és 7 az engedélyünket kéri a telepítő futtatásához.
 • Adjuk meg az engedélyt, majd futtassuk le a telepítőt. Kapunk egy figyelmeztetést, hogy a számítógépet újra kell indítanunk.
 • Nyugtázzuk a figyelmeztetést az OK gomb megnyomásával. A Windows Vista és 7 megkérdezi, rendben megtörtént-e a telepítés.
 • Válasszuk azt, hogy a telepítés megfelelően lezajlott, majd indítsuk újra a számítógépet.
 • Az újraindulás után a GIB használható. Az első indítás alkalmával a GIB program bekéri a felhasználó nevet, a cég nevet, a sorozatszámot és azonosítót. Mindegyik mezőt ki kell tölteni.

Amennyiben régebbi rendszerrel rendelkezik (Windows 98/Me/2000/XP 32bit), akkor az alábbi linkről töltheti le a telepítőt.

Microsoft Windows 98/Me
Microsoft Windows 2000
Microsoft Windows XP (32bit)

Verzió: GIB 3.3
Letöltés

Telepítés menete:

A letöltött állományt indítsa el. Indítás után adjon meg egy olyan könyvtárat, ahová a GIB telepítő programot szeretné elhelyezni. Miután a program befejeződik, lépjen be ebbe a könyvtárba. Ott talál egy INSTALL.EXE állományt, mely indításával a GIB telepítés megkezdhető.